Dat is soms nodig, maar niet zo makkelijk. Tenminste, dat is mijn ervaring. In het verleden deed ik dit niet of nauwelijks, waardoor ik steeds dreigde vast te lopen.

Als zelfstandig ondernemer is het af en toe ook lastig, want je bent 24/7 met je bedrijf bezig. Is het niet letterlijk, dan wel in je hoofd. Ook ’s avonds en zelfs ’s nachts kan dat doorgaan bij mij. De beste ideeën ontstaan als ik in bed lig. 😉

Daarbij komt dat je tegenwoordig bijna de hele dag online bent en voor je het weet blijf je scrollen door je social media tijdlijnen.

Hoe zorg je er dan voor dat je je hoofd ook wat rust gunt? Dat je niet de hele dag prikkels binnenkrijgt?

Hoe maak ik mijn hoofd leeg?
Dat doe ik door onder andere, als het weer het toelaat, mijn dochter op de fiets naar school te brengen. Dat is bijna 6 kilometer fietsen door de prachtige omgeving van de Achterhoek. Onderweg kletsen we wat. Op de terugweg denk ik na en geniet ik van wat ik zie. Bij thuiskomst kan ik dan fris aan mijn werkdag beginnen.

Een andere bezigheid is zwemmen. Als het buitenbad geopend is, trek ik regelmatig mijn baantjes. Alleen, met mijn schoonzus of een vriendin. Het is heerlijk om al zwemmend te kletsen, maar soms ook fijn om alleen te zijn met mijn gedachten.

Als laatste kreeg ik enige tijd geleden een tip van een goede vriendin, nl. de app Calm. Deze meditatieapp is heerlijk voor 10-15 minuten rust en ontspanning. Je kunt kiezen voor verschillende soorten meditaties en ook het achtergrondgeluid kun je zelf kiezen, bijv. een knapperend haardvuurtje of een kabbelend beekje. Kies waar jij rustig van wordt.

Naast deze bezigheden pak ik overdag mijn momentje door even met een kop koffie buiten te zitten of, bij slecht weer, op de bank. Al lukt mij dat niet lang…en hop daar kruip ik alweer achter mijn laptop 😊.

Hoe maak jij je hoofd leeg?