Over Julia

Niet geboren en getogen, maar al meer dan 20 jaar “geworteld” in de Achterhoek. En ontzettend gelukkig met mijn man, 2 zoons en een dochter.

Wat jij als ondernemer vervelend vindt, vind ik leuk!

Dat is de rode draad in mijn carrière. De administratie, financiën, debiteurenbeheer. Ik heb het allemaal met veel plezier gedaan. In loondienst en als ondernemer.

Allemaal zaken waar jij als ondernemer niet op zit te wachten, want jij bent je bedrijf gestart omdat je jouw klanten wilt helpen. Niet om klanten na te bellen die nog niet betaald hebben. Of klanten te woord te staan die ontevreden zijn. Dat kost jou veel tijd en energie en die gebruik je liever voor andere zaken.

Jij doet liever waar jij goed in bent. Jouw bedrijf laten groeien.

Maar ja, dan heb je wel financiële ruimte nodig om te kunnen investeren. Oftewel genoeg geld op je bankrekening. Maar dat is lastig als klanten niet of laat betalen. Dat gaat ten koste van je cashflow en daardoor ook ten koste van de groei die jij wilt realiseren.

business coach event

Mijn visie

Ik hou ervan als het proces gesmeerd loopt. Als er duidelijkheid is over of een debiteur niet wil of niet kan betalen en dat daar de juiste acties voor ondernomen worden.

Als er persoonlijk contact is met de debiteur en daarmee de klantrelatie goed blijft.

Als klachten op een goede manier opgelost worden.

Als je als bedrijf betrouwbaar bent en je afspraken nakomt.

“Doe wat je zegt en zeg wat je doet.”

Dan krijg je dat ook terug van je klanten.

Hoe ben ik tot hier gekomen?

In loondienst heb ik, na een baan bij een grote bank, ruim 6 jaar op een afdeling Creditmanagement gewerkt. Sterker nog, de afdeling was nieuw in het bedrijf en ik heb meegeholpen met het opzetten ervan. Ik beheerde daar een grote portefeuille debiteuren en droeg de verantwoordelijkheid voor een regio. In die periode heb ik diverse trainingen en opleidingen op het gebied van Creditmanagement/ debiteurenbeheer gevolgd.

Daarna heb ik als freelancer debiteuren gebeld voor een organisatie waaraan bedrijven hun debiteurenbeheer kunnen uitbesteden.

Als zelfstandig ondernemer startte ik als Virtual Assistant (VA). Een hele andere tak van sport, maar toen ik regelmatig als VA bij mkb-bedrijven ingezet werd, merkte ik dat ik getriggerd werd door hoe het debiteurenbeheer was ingericht.

Het is iets wat ik als vanzelf naar me toe trok. Ik ging er graag mee aan de slag, vaak in tegenstelling tot de werknemers van dat bedrijf. Die vonden dat maar een vervelende klus.

Ook zag ik dat bij veel bedrijven er vaak onduidelijkheid was en er veel zaken “onderweg” misgingen waardoor het veel lastiger was om facturen betaald te krijgen of om klachten op te lossen.

En ik hou van duidelijkheid en het maken van goede afspraken.

Dit heb ik uitgewerkt tot een aanbod waarmee ik ondernemers help om hun proces van klant naar cash te optimaliseren.

Voor wie?

En voor wie doe ik dat het liefst?

Voor de mkb ondernemer die zijn bedrijf ooit vanuit passie is gestart, vaak als zzp’er. Die door groei een heel bedrijf heeft “opgetuigd”, maar waar structuur ontbreekt. Met name in het proces Van Klant Naar Cash. En laat dat nu het stuk zijn waarin ik specialist ben.

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Julia. Getrouwd met Hugo en samen hebben we 2 zoons en een dochter. We wonen in het buitengebied van de prachtige Achterhoek. Een heerlijke plek om te wonen en te werken.

julia business zzp advies coaching optimalisatie

Wat leuk is om te weten over mij:

  • Ik ben gek op voetbal. Om te kijken dan 😊.  Op tv, maar liever langs de lijn bij mijn zoons of op de tribune bij De Graafschap.
    Eén van mijn zoons speelt hier in de jeugdopleiding en ik ben dan ook met mijn bedrijf zijn trotse sponsor. Klik hier om hem te zien.
  • Ik ben gek op lezen. Al heel mijn leven lees ik vaak en veel. Vroeger kon ik uren doorbrengen in de bieb. Ik hou van verschillende genres, maar de laatste jaren lees ik veel over het ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.
  • Ik ben gek op leuke dingen doen met mijn gezin of vriendinnen. Naar de bioscoop, uit eten, naar de sauna, een stedentrip. Heerlijk! 

  • Ik kan ook echt genieten van een kop koffie, zittend in de zon in onze achtertuin met uitzicht op de weilanden met koeien. 

Kennismaken? Lijkt me leuk!